Contactati-ne
Nu ezitati sa ne contactati:
Tel:   021 448 0375
    021 448 0174
Mobil:   0726 66 55 44
Fax:   021 448 0172
E-mail:  
Formular de contact

Motoare electrice asincrone in curent alternativ standard si cu frana

CARACTERISTICI TEHNICE

Motoare electrice comercializate de Componente Industriale sunt construite conform standardelor internationale in vigoare, fiecare dimensiune de gabarit este calculata in concordanta cu tabelele standardului IEC 72-1.

Motoarele asincrone in curent alternativ, atat cele standard, dar si cele cu frana sunt in carcasa si autoventilate. Materialele din care sunt confectionate carcasele motoarelor electrice sunt: aluminiu pentru motoare electrice cu gabarit mai mic sau egal cu 132 (vezi tabelul de dimensiuni din sectiunea produse >> Motoare electrice ) sau din fonta de la gabarit 160 pana la gabarit 355.

Toate motoarele electrice au voltaj multiplu, frecventa multipla(50/60Hz), clasa de insulatie F, clasa de protectie IP54. Toate motoarele electrice au clasa de serviciu in sarcina continua S1 si clasa de eficienta in conditii tropicale EFF1 sau EFF2.

Cuprul folosit la infasurari este de cea mai buna calitate si este impregnat cu un strat dublu de smalt ce i-i confera clasa H de insulatie. Asta inseamna o mai buna rezistenta a motorului electric la caderi de tensiune, la diferente de temperatura si la stres mecanic.

Deasemenea motoarele electrice sunt captusite cu un strat de Nomex pentru a le proteja de urcarile si scaderile de tensiune atunci cand sunt legate la inverter.

Motoarele electrice vandute de Componente Industriale au in componenta numai rulmenti selectati pentru silentiozitate si rezistenta. Din acest motiv rotorul motorului electric este perfect centrat conform normelor IEC 34-14 si ISO 9921.

Rulmentii sunt blocati cu inele pentru a preveni miscarea axiala. Pentru dimensiuni de gabarit mai mare de 90, inelele sunt prevazute cu insertie de otel pentru a asigura prinderea cea mai sigura pe flansa de aluminiu.

Pentru protectie maxima carcasa de care se prind firele alimentatoare la borne este prevazuta cu doua randuri de garnituri cauciucate astfel impiedicand tragerea cablurilor din bornele motorului electric.

Cutia bornelor motorului electric este prinsa in suruburi din aceleasi considerente de siguranta si poate fi montata in orice directie(perpendicular sau axial cu motorul electric)

Toate motoarele electrice sunt vopsite complet pentru a preveni procesul de ruginire.

Pentru marimi de gabarit peste 160 motoarele electrice sunt prevazute cu talpi de sustinere si fixare, prinse de carcasa de fonta.

Pentru marimi de la 56 pana la 132 motoarele electrice au gauri de prindere pentru talpi in toate cele 3 directii, pentru un montaj cat mai la indemana.